Bůčková tlačenka
110 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4,5litryVoda pitná
- 500gramůKabanos
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramVepřový bok
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžíceKoření zabíjačkové
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 400gramůChléb samožitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1336 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
116 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
261 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme vajíčka natvrdo. Vaříme je v 5 dl vody 10 minut. Vychladlá vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Točený měkký salám Kabanos (nebo Slovenský točený) sloupneme ze střívka a pokrájíme na kostky o rozměru 1.5 x 1.5 cm. Česnek prolisujeme.
- 3Bůček omyjeme, nakrájíme na kostky a pomeleme. Dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a zabíjačkové koření. Směs dobře promícháme, pak do ni přimícháme vejce se salámem. Touto masovou směsí naplníme tlačenkové střevo a dobře uzavřeme. Dáme je do hrnce s 2-4 litry vody, je důležité, aby tlačenka byla celá ponořená ve vodě. Vaříme ji při mírné teplotě 90 minut. Po uvaření vyjmeme z vody a necháme vychladnout. (Střevo nepropichujeme).
- 4Z vychladlé tlačenky odstraníme střevo (obal), nakrájíme ji na plátky, rozdělíme na porce, posypeme sladkou a pálivou paprikou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.