Bůčkový guláš na česneku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
97 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.
  • 3
    Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.