Bůčkový guláš na česneku
70 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 600gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůKabanos
- 2špetkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10stroužkůČesnek
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
97 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.
- 3Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.