Bůčkový guláš se zelím

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1436 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
114 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěný bůček nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Oloupaný kabanos nasekáme na velmi malé kousky, kysané zelí scedíme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit a poté přidáme maso. Krátce orestujeme, posypeme solí, pepřem a kmínem, podlijeme horkou vodou a vaříme 15 minut. Z povrchu sebereme tuk, nalijeme do rendlíku a osmažíme na něm kabanos.
  • 3
    Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, přidáme zelí, majoránku, česnek a vaříme dalších 30 minut.
  • 4
    Porce guláše na talířích posypeme osmahnutou uzeninou a kroužky syrové cibule.
  • 5
    Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.