Budějovické roštěnky
40 min.
Ingredience
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2kusyPárky jemné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaNové koření celé
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
944 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.
- 4V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.
- 5Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.