Budějovické roštěnky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
944 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Párky nakrájíme na kolečka. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme z obou stran, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme dvě třetiny sádla, osmažíme na něm polovinu nakrájené cibule a z obou stran prudce opečeme roštěnky. Pak do pánve přilijeme pivo, přidáme nové a kari koření a maso pod pokličkou dusíme, až je měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké plátky masa vyjmeme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a krátce převaříme. Maso vložíme zpět a necháme prohřát.
  • 4
    V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm zbývající část nakrájené cibule a orestujeme kolečka párků.
  • 5
    Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně osmaženou cibuli s párkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.