Budíčková polévka
45 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůKlobása uzená
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3decilitryZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka.
- 3Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.