Budíčková polévka

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka.
  • 3
    Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.