Bujon se štěrbákem
130 min.
Ingredience
- Slepičí bujon [28675]
- 1lžíceBazalka
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůPórek
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůŠtěrbák zahradní
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté vnější listy štěrbáku pokrájíme na nudličky. Bazalkové omyté listy pokrájíme na tenké proužky.
- 2V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle zeleninu podusíme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu, promícháme, dochutíme solí a podáváme. Slepičí bujon [28675]:
- 3Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 4Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 5Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 6Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 7Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.