Bujon se štěrbákem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vnější listy štěrbáku pokrájíme na nudličky. Bazalkové omyté listy pokrájíme na tenké proužky.
  • 2
    V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle zeleninu podusíme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu, promícháme, dochutíme solí a podáváme. Slepičí bujon [28675]:
  • 3
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 4
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 5
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 6
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 7
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.