Bujon z hub
85 min.
Ingredience
- 150gramůHouby sušené
- 150gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyJalovec
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
- 3Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
- 4Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
- 5Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
- 6Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.