Bujon z kořenové zeleniny
80 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 300gramůPórek
- 2kusyŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaEstragon
- 1lžičkaSaturejka
- 1lžičkaBazalka
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
- 2Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
- 3V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
- 4Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
- 5Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.