Bujonové brambory
30 min.
Ingredience
- 5gramůPažitka
- 1lžičkaSůl
- 50gramůPórek
- 5gramůCeler - nať
- 750gramůBrambory
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
- 2Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka.
- 3Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou.
- 4Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.