Bulgur se zeleninovou směsí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
51 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
26 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur zalijeme vařícím zeleninovým vývarem a necháme 15 minut pod pokličkou.
  • 2
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme.
  • 3
    Všechny přísady vmícháme do bulguru, podle chuti přidáme papriku, pepř a sůl, přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu uležet.
  • 4
    Na servírovací talíře položíme omyté listy čekanky, na ně dáme bulgur se zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.