Bulgur se zeleninovou směsí
55 min.
Ingredience
- 2decilitryVývar zeleninový
- 100gramůBulgur
- 2kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 6kusůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusČekanka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
51 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
26 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur zalijeme vařícím zeleninovým vývarem a necháme 15 minut pod pokličkou.
- 2Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme.
- 3Všechny přísady vmícháme do bulguru, podle chuti přidáme papriku, pepř a sůl, přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu uležet.
- 4Na servírovací talíře položíme omyté listy čekanky, na ně dáme bulgur se zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.