Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůBulgur
- 300gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPažitka
- 5lžicCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusEstragon
- 1kusCitrony
- 250gramůCizrna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar přivedeme k varu, přisypeme bulgur, sundáme ze sporáku a necháme 25 minut dojít.
- 2Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semena. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme a nasekáme nadrobno.
- 3Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme.
- 43 lžíce citronové šťávy, olivový olej, sůl, pepř a pažitku přimícháme do bulgaru. Cizrnu necháme okapat a marinujeme ve zbytku citronové šťávy s pepřem.
- 5Nakonec všechny přísady přimícháme do bulguru a necháme odležet. Před podáváním salát zdobíme estragonem a klínky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.