Bulgurový salát s cizrnou a rajčaty

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninový vývar přivedeme k varu, přisypeme bulgur, sundáme ze sporáku a necháme 25 minut dojít.
  • 2
    Rajčata zalijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semena. Dužinu nakrájíme na kostičky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme.
  • 4
    3 lžíce citronové šťávy, olivový olej, sůl, pepř a pažitku přimícháme do bulgaru. Cizrnu necháme okapat a marinujeme ve zbytku citronové šťávy s pepřem.
  • 5
    Nakonec všechny přísady přimícháme do bulguru a necháme odležet. Před podáváním salát zdobíme estragonem a klínky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.