Bulgurový salát s mátou a kuřetem
35 min.
Ingredience
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOcet vinný
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 400gramůFazole
- 2lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůBulgur
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme bulgur a zalijeme ho vývarem. Poté mísu zakryjeme a necháme dvacet minut, dokud bulgur do sebe nenatáhne všechen nebo skoro všechen vývar.
- 2Mezitím na grilu opečeme zeleninu. Mřížku vyložíme alobalem a potřeme olejem. Na gril pak rozložíme na kolečka nakrájený lilek s cuketou a na proužky nakrájenou papriku. Zeleninu grilujeme, dokud nezměkne, cca 10 minut z každé strany.
- 3Bulgur zcedíme, přidáme k němu na kousky nakrájené kuřecí maso, zeleninu, ocet a fazole. Osolíme, opepříme a pořádně zamícháme.
- 4Na závěr rozehřejeme máslo, do kterého přídáme nasekanou mátu. Zálivkou salát polejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.