Bulgurový salát s mátou a kuřetem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme bulgur a zalijeme ho vývarem. Poté mísu zakryjeme a necháme dvacet minut, dokud bulgur do sebe nenatáhne všechen nebo skoro všechen vývar.
  • 2
    Mezitím na grilu opečeme zeleninu. Mřížku vyložíme alobalem a potřeme olejem. Na gril pak rozložíme na kolečka nakrájený lilek s cuketou a na proužky nakrájenou papriku. Zeleninu grilujeme, dokud nezměkne, cca 10 minut z každé strany.
  • 3
    Bulgur zcedíme, přidáme k němu na kousky nakrájené kuřecí maso, zeleninu, ocet a fazole. Osolíme, opepříme a pořádně zamícháme.
  • 4
    Na závěr rozehřejeme máslo, do kterého přídáme nasekanou mátu. Zálivkou salát polejeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.