Bulharská studená polévka
10 min.
Ingredience
- 1000mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůJogurt bílý
- 250gramůOkurka salátová
- 10mililitrůOcet vinný
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůOřechy vlašské
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůKopr čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
60 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
976 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do zakysané smetany metlou zašleháme jogurt, přidáme na kostičky nakrájenou salátovou okurku, prolisovaný česnek, posekaný kopr, ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakonec přimícháme panenský olej.
- 2Při podávání každou porci posypeme mletými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.