Bulharský džuveč
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCuketa
- 10kusůBrambory
- 1špetkaProvensálské koření
- 6stroužkůČesnek
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 2lžíceSádlo škvařené
- 600gramůHovězí maso přední
- 1špetkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1špetkaKmín celý
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžícePetržel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření.
- 2Zalijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na kousky, rajčata a papriky, fazolové lusky a tolik vývaru, aby po dovaření zbyla šťáva.
- 3Posypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.