Bulharský kotlík
90 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 400gramůBrambory
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.
- 2Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.