Burek

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl.
  • 2
    Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.
  • 3
    Mezitím si připravíme těsto.
  • 4
    Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby.
  • 5
    Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
  • 6
    Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout.
  • 7
    Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů.
  • 8
    Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin.
  • 9
    Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby.
  • 10
    Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou.
  • 11
    Před dopečením burek potřeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.