Burek
100 min.
Ingredience
- masová směs
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 3kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
- 70gramůSádlo škvařené
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso, drobně pokrájenou cibuli, 1 vejce, pepř a sůl.
- 2Vše dobře promícháme a necháme v chladu odpočinout.
- 3Mezitím si připravíme těsto.
- 4Na vál si dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do kterého dáme syrové vajíčko, olej, ocet, sůl a vodu dle potřeby.
- 5Vše promícháme pomocí vidličky a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
- 6Z každého dílu vyválíme tenké obdélníkové pláty, které necháme chvilku proschnout.
- 7Masovou směs si rozdělíme též na 5 dílů.
- 8Na každý plát naneseme díl masové směsi, rozetřeme a po délce pevně zavineme jako závin.
- 9Všechny záviny poskládáme vedle sebe na vymazaný plech sádlem a dáme péct na 1 hodinu do dobře vyhřáté trouby.
- 10Pečeme při 170 stupních C a občas záviny během pečení propíchneme vidličkou.
- 11Před dopečením burek potřeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.