Burgundská omáčka s hovězím masem
110 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí libové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 750mililitrůVíno červené
- 10gramůTymián sušený
- 3kusyBobkový list
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůNové koření celé
- 10gramůPomerančová kůra
- 200gramůCibule červená
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůJíška instantní
- 10gramůFenykl obecný
- 6kusůJalovec
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut.
- 2Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.