Burgundská omáčka s hovězím masem

110 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut.
  • 2
    Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.