Burgundské fazole
80 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 125gramůAnglická slanina
- 80gramůŠalotka
- 2kusyBobkový list
- 50mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVíno červené
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
164 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
- 2Druhý den vodu slijeme, napustíme do hrnce 750 ml nové vody, přidáme rozmarýn. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
- 3Slaninu pokrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme, pokrájíme, přidáme k fazolím, přisypeme bobkový list a vmícháme protlak.
- 4Osolíme a opepříme. Zakryté pokličkou vaříme do zvláčnění fazolí.
- 5Slaninu osmahneme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. Přisypeme vařené fazole, ze kterých jsme odstranili rozmarýn a bobkový list. Osolíme a opepříme, vaříme dalších 10 minut.
- 6Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.