Burgundské fazole

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
164 mg
Cukr
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
  • 2
    Druhý den vodu slijeme, napustíme do hrnce 750 ml nové vody, přidáme rozmarýn. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
  • 3
    Slaninu pokrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme, pokrájíme, přidáme k fazolím, přisypeme bobkový list a vmícháme protlak.
  • 4
    Osolíme a opepříme. Zakryté pokličkou vaříme do zvláčnění fazolí.
  • 5
    Slaninu osmahneme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. Přisypeme vařené fazole, ze kterých jsme odstranili rozmarýn a bobkový list. Osolíme a opepříme, vaříme dalších 10 minut.
  • 6
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.