Burgundské kuře

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
86 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo.
  • 2
    Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby.
  • 3
    Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit.
  • 4
    Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.