Burgundské kuře
120 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule červená
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 500gramůRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
86 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo.
- 2Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby.
- 3Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit.
- 4Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.