Burritos s chňápalem

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
19 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy.
  • 2
    Rýži vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Slijeme, propláchneme a znovu slijeme.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme malou, jemně nasekanou cibuli a osmažíme doměkka. Vmícháme 1 lžičku mletého anatového prášku a čili, smažíme 5 minut.
  • 4
    Přidáme rýži, zamícháme, vmícháme rybu, plátky mandlí, sekané rajčata ve vlastní šťávě a vaříme na mírném ohni, až se šťáva vpije a rýže je měkká. Vmícháme strouhaný sýr a sejmeme z ohně.
  • 5
    Náplň rozdělíme do nahřátých pšeničných tortill a zabalíme tak, aby vznikly balíčky. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželí a podáváme s plátky limetky. Přílohou může být hlávkový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.