Burritos s chňápalem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLimetka
- 1lžícePetržel - nať
- 90gramůRýže loupaná
- 1kusChilli paprička
- 200gramůRajčata
- 150gramůSýr Čedar
- 75gramůMandle
- 600gramůFilé rybí
- 400gramůTortilla
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
19 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy.
- 2Rýži vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Slijeme, propláchneme a znovu slijeme.
- 3V hrnci rozpálíme olej, přidáme malou, jemně nasekanou cibuli a osmažíme doměkka. Vmícháme 1 lžičku mletého anatového prášku a čili, smažíme 5 minut.
- 4Přidáme rýži, zamícháme, vmícháme rybu, plátky mandlí, sekané rajčata ve vlastní šťávě a vaříme na mírném ohni, až se šťáva vpije a rýže je měkká. Vmícháme strouhaný sýr a sejmeme z ohně.
- 5Náplň rozdělíme do nahřátých pšeničných tortill a zabalíme tak, aby vznikly balíčky. Ozdobíme čerstvou nasekanou petrželí a podáváme s plátky limetky. Přílohou může být hlávkový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.