Bylinková nádivka do pita chleba
30 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceMáta
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceKerblík
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4plátkyChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Uvařené scedíme a rozmačkáme téměř na kaši. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Mátu, koriandr a kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Všechny bylinky s cibulkou a chilli přidáme k bramborům, přidáme citronovou šťávu, zázvor, mletý koriandr a vše dobře promícháme.
- 3Zakoupený pita chleba ohřejeme v troubě nebo v grilu a naplníme bylinkovou nádivkou.
- 4Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.