Bylinková omáčka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 2lžíceHořčice
- 0,5kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nasekané bylinky a krátce podusíme.
- 2Poté přimícháme hořčici a zeleninový vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme základní světlou omáčku a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k mrkvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.