Bylinková omáčka s houbami
50 min.
Ingredience
- 150gramůHouby čerstvé
- 50gramůCibule
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKerblík
- 15gramůEstragon
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
560 mg
Postup přípravy
- 1Bylinky posekáme na jemno, cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme houby, krátce osmahneme, přidáme cibuli a petrželku, orestujeme, zasypeme moukou, necháme spojit s tukem a zalijeme vývarem. Promícháme, provaříme, osolíme a opepříme. Přidáme posekané bylinky, povaříme nejméně 20 minut. Nakonec přidáme kerblík, estragon, ochutíme citronovou šťávou, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Omáčka je vhodná k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.