Bylinková omáčka s kedlubnou
40 min.
Ingredience
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 3kusyKedlubna
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMeduňka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
- 2Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.
- 3V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.
- 4Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.