Bylinková omáčka s kedlubnou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
  • 2
    Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.
  • 3
    V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.
  • 4
    Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.