Bylinková roštěná s bramborami
40 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 300gramůBrambory
- 1kusTymián čerstvý
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 30mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
73 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek nasekáme.
- 2Maso nakrájíme na plátky, potřeme připravenou pastou, posypeme bylinkami a v chladu necháme marinovat min. 2-4h.
- 3Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a oloupeme.
- 4Maso grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem cca 4min po každé straně, poté osolíme, opepříme a dopečeme 6-8min v troubě předehřáté na 180C. Hotové necháme cca 2min odležet.
- 5Mezitím slaninu nakrájíme na kousky, dozlatova orestujeme, přidáme na plátky nakrájené brambory a opečeme.
- 6Maso rozdělíme na talíře, doplníme bramborami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.