Bylinková roštěná s bramborami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
73 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek nasekáme.
  • 2
    Maso nakrájíme na plátky, potřeme připravenou pastou, posypeme bylinkami a v chladu necháme marinovat min. 2-4h.
  • 3
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a oloupeme.
  • 4
    Maso grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem cca 4min po každé straně, poté osolíme, opepříme a dopečeme 6-8min v troubě předehřáté na 180C. Hotové necháme cca 2min odležet.
  • 5
    Mezitím slaninu nakrájíme na kousky, dozlatova orestujeme, přidáme na plátky nakrájené brambory a opečeme.
  • 6
    Maso rozdělíme na talíře, doplníme bramborami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.