Bylinkové knedlíčky se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 125gramůŠalotka
- 1,25litryVývar zeleninový
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 60gramůKroupy střední
- 250gramůPetržel kořen
- 280gramůCuketa
- 350gramůKvěták
- 125gramůHrášek
- 20lžicBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- KNEDLÍČKY
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůTuk
- 20gramůBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Knedlíčky: mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme tuk, nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Přidáme vodu a vypracujeme středně tuhé těsto.
- 2Vytvarujeme 16 knedlíčků. Zakryjeme je a dáme stranou.
- 3V pekáči rozehřejeme máslo. Vložíme na ně rozpůlené šalotky a za občasného míchání je smažíme, až změknou, ale nezhnědnou.
- 4Nalijeme vývar, přidáme kousky mrkve, petržele, uvařené kroupy a bobkový list. Přikryjeme a dusíme asi 30 minut v troubě na 190 °C.
- 5Pekáč vyndáme z trouby, přidáme nakrájené cukety, růžičky květáku, hrášek, bylinky a podle chuti sůl a pepř.
- 6Na zeleninu položíme knedlíčky a dáme znovu do trouby na 20 minut, až jsou knedlíčky tepelně upravené. Potom odstraníme bobkový list a pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.