Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků
50 min.
Ingredience
- Na krém
- 3lžíceSýr Parmezán
- 3lžíceVývar zeleninový
- 4lžíceOřechy lískové
- Na náplň
- 250gramůSýr Ricotta
- 100gramůBylinky čerstvé - svazek
- 3lžíceSýr Parmezán
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
810 mg
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.
- 3Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.