Bylinkovo-mandlový dip
15 min.
Ingredience
- 220gramůMandle
- 2lžíceBrusinky sušené
- 3špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř 4 barev
- 1lžičkaOlej chilli
- 1,5lžíceOlej sezamový
- 50mililitrůVoda pitná
- Bylinky
- 1hrstPetržel hladkolistá
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1hrstBazalka
- 1hrstMeduňka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
60 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
15 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme loupané mandle a sušené brusinky do studené vody. Druhý den změklé mandle a brusinky promyjeme v sítu pod studenou vodou, pak je dáme do mixéru.
- 2Omyjeme si malé svazky čerstvých bylinek: petrželku, rozmarýn, bazalku a meduňku. Ze snítek bylinek otrháme lístky a přidáme je do mixéru. Směs dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, chilli olejem, sezamovým olejem a dolijeme 40-50ml vody.
- 3Vše rozmixujeme na velmi jemný, krémový dip.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.