Bylinkový slepičí bujon s domácími nudlemi
130 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 0,5lžíceBazalka
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůPórek
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůNudle domácí
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou čerstvou petrželku s bazalkou omyjeme, osušíme, petrželku pokrájíme nadrobno a lístky bazalky otrháme a necháme celé na ozdobu.
- 2V hrnci přivedeme k varu 1 litr slepičího bujonu s pokrájeným, na kostičky uvařeným masem (300 g), přidáme domácí nudle, promícháme a pomalu vaříme 2-4 minuty. Ke konci přidáme petrželku, dochutíme solí, pepřem, každou porci polévky ozdobíme 2-3 lístky bazalky a podáváme.
- 3Slepičí bujon [28675]:
- 4Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 5Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 6Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 7Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 8Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.