Bylinný žaludeční likér
20 min.
Ingredience
- 2lžíceKoriandr celý
- 5lžicPelyněk obecný
- 3lžíceŠalvěj sušená
- 3lžíceAndělika
- 3lžíceYzop
- 3lžíceMeduňka
- 3lžícePomerančová kůra
- 4lžíceHeřmánek
- 1lžíceŘebříček
- 1lžíceMáta
- 1lžičkaKardamom
- 1kusMuškátový květ
- 1lžičkaAnýz celý
- 1lžičkaKmín celý
- 8litrůCalvados
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme.
- 2K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce anděliky, 3 lžíce yzopu, 3 lžíce meduňky, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce pomerančových slupek bez bílé pulpy, 4 lžíce heřmánku, 1 lžíci řebříčku, 1 lžíci máty, 1 lžičku kardamomu, 1 muškátový květ, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku kmínu.
- 3Byliny dáme do velké lahve a přelijeme alkoholem. Budeme je macerovat 24 hodin, pak je scedíme přes nylonový filtr. Další den tekutinu přefiltrujeme znovu.
- 4Pro přípravu budeme potřebovat ovocný destilát 60% objemových jednotek (neutralizovaný opakovaným pálením).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.