Bylinný žaludeční likér

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Sacharidy
1 g
Vláknina
265 mg
Cukr
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme.
  • 2
    K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce anděliky, 3 lžíce yzopu, 3 lžíce meduňky, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce pomerančových slupek bez bílé pulpy, 4 lžíce heřmánku, 1 lžíci řebříčku, 1 lžíci máty, 1 lžičku kardamomu, 1 muškátový květ, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku kmínu.
  • 3
    Byliny dáme do velké lahve a přelijeme alkoholem. Budeme je macerovat 24 hodin, pak je scedíme přes nylonový filtr. Další den tekutinu přefiltrujeme znovu.
  • 4
    Pro přípravu budeme potřebovat ovocný destilát 60% objemových jednotek (neutralizovaný opakovaným pálením).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.