Bystřická jehla na grilu
32 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová plec
- 250gramůHovězí maso zadní
- 20gramůJátra telecí
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 120gramůCibule
- 180gramůKlobása uzená
- 50gramůŠpek
- 400gramůChléb slunečnicový
- marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceKečup
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaOmáčka pikantní worcesterová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
44 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
- 2Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.
- 3V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.
- 4Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.
- 5Bystřické jehly podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.