Calzone s brambory, cibulí a salámem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z nich vyválíme do průměru 30 cm a přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2/3 olivového oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme brambory nakrájené na tenká kolečka a opékáme do zezlátnutí. Vzniknou směs dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Na polovinu rozváleného těsta dáme osmažené brambory, poklademe kolečky salámu a mozzarelly, vše posypeme strouhaným parmezánem. Přikryjeme druhou polovinou těsta a okraje pevně stlačíme. Vzniklou kapsu pomažeme zbylým olivovým olejem a necháme péct při 230 °C cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.