Calzonetti
50 min.
Ingredience
- náplň
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoření na pizzu
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaKoření na pizzu
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1baleníDroždí sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
44 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.
- 2Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.
- 4Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.