Calzonetti

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
44 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.
  • 2
    Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.
  • 4
    Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.