Camembert na grilu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brusinky opláchneme, necháme okapat. Bylinky opláchneme, tymián otrháme, bylinky nasekáme, česnek prolisujeme. Ze sýra okrájíme pevnou kůru a nakrájíme ho na plátky.
  • 2
    Brusinky zasypeme cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijeme vodu. V rendlíku za častého míchání vaříme brusinkovou omáčku až do zhoustnutí.
  • 3
    Pažitku, petrželovou nať a tymián v míse promícháme s česnekem, olejem, pepřem. Plátky chleba obalíme ve směsi bylinek a grilujeme na grilu, který jsme rozehřáli na maximum. Když plátky chleba zezlátnou, obrátíme je a poklademe plátky sýra, obalenými ve zbylé bylinkové směsi. Grilujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s řeřichou i štěrbákem, které jsme opláchli a osušili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.