Camembert na grilu
45 min.
Ingredience
- 400gramůCamembert
- 50gramůŘeřicha
- 100gramůŠtěrbák zahradní
- 8plátkůChléb toastový
- Na obalení
- Na omáčku
- 250gramůBrusinky
- 60gramůCukr krupice
- 2lžícePomerančová kůra
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brusinky opláchneme, necháme okapat. Bylinky opláchneme, tymián otrháme, bylinky nasekáme, česnek prolisujeme. Ze sýra okrájíme pevnou kůru a nakrájíme ho na plátky.
- 2Brusinky zasypeme cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijeme vodu. V rendlíku za častého míchání vaříme brusinkovou omáčku až do zhoustnutí.
- 3Pažitku, petrželovou nať a tymián v míse promícháme s česnekem, olejem, pepřem. Plátky chleba obalíme ve směsi bylinek a grilujeme na grilu, který jsme rozehřáli na maximum. Když plátky chleba zezlátnou, obrátíme je a poklademe plátky sýra, obalenými ve zbylé bylinkové směsi. Grilujeme, až se sýr roztaví. Podáváme s řeřichou i štěrbákem, které jsme opláchli a osušili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.