Candát na jednoduchý způsob
35 min.
Ingredience
- 300gramůCandát obecný
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůKmín celý
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
65 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
- 2Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.