Candát na jednoduchý způsob

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
65 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
  • 2
    Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.