Candát na víně
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1200gramůCandát obecný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVíno červené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut, během dušení podléváme vínem. Měkké porce vyjmeme a vložíme na nahřátou mísu.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme ji šťávou z ryby. Omáčku povaříme, přecedíme na candáta a zakapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.