Candát na žampionech

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
991 mg
Cukr
730 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet.
  • 2
    Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.