Candát na žampionech
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyŠalotka
- 1šálekVíno bílé
- 1kusCitrony
- 1kilogramCandát obecný
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
991 mg
Cukr
730 mg
Postup přípravy
- 1Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.