Candát po smederevsku

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet.
  • 2
    Porce lehce obalíme v mouce a pod obou stranách opečeme na oleji. Opečené porce candáta urovnáme do zapékací mísy.
  • 3
    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené papriky, feferonky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vínem a dusíme doměkka.
  • 4
    Dušenou zeleninou zalijeme candáta a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.