Candát s chřestem a sýrovou omáčkou

70 min.
Maďarsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Candáta očistíme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu, vložíme ryby, zmírníme vaření na minimum a rybu 10 minut povaříme. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a rozpůlíme. Půlky candáta rozložíme do máslem vymazaného pekáče a obložíme chřestem. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme mléko, vymícháme dohladka a odstavíme. Do vlažné omáčky přimícháme žloutky, smetanu, strouhaný sýr, osolíme a opepříme a omáčkou zalijeme rovnoměrně candáta i chřest. Posypeme strouhankou a polijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.