Candát s chřestem a sýrovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 700gramůCandát obecný
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůChřest sterilovaný
- Na omáčku
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Candáta očistíme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu, vložíme ryby, zmírníme vaření na minimum a rybu 10 minut povaříme. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, vykostíme a rozpůlíme. Půlky candáta rozložíme do máslem vymazaného pekáče a obložíme chřestem. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme mléko, vymícháme dohladka a odstavíme. Do vlažné omáčky přimícháme žloutky, smetanu, strouhaný sýr, osolíme a opepříme a omáčkou zalijeme rovnoměrně candáta i chřest. Posypeme strouhankou a polijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.