Candát s houbovým kubou
210 min.
Ingredience
- Kuba
- 1kusHouby sušené
- 4litryVoda pitná
- 300gramůKroupy ječné
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- Kuřecí šťáva
- 4litryVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200lžicZeleninová směs jarní - mražená
- 300gramůKuřecí skelety
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 4gramyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1292 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
96 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
17 g
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do studené vody na 20-30 minut. Filety candáta vykostíme, připravíme čtyři 150 g porce, které umyjeme a usušíme. Kůži příčně nařízneme, osolíme, opepříme. Necháme stranou k dalšímu použití.
- 2Příprava kuby: V pánvi rozpálíme máslo a na něm zpěníme nakrájenou jarní cibulku s oloupaným a nakrájeným česnekem. Přidáme scezené a nakrájené houby, propláchnuté kroupy, vložíme lístky tymiánu, osolíme, opepříme, všechny suroviny restujeme. Zalijeme je vroucí vodou, přiklopíme poklicí a na slabém ohni, za občasného míchání vaříme až do změknutí krup. Těsně před dokončením vaření přisypeme majoránku.
- 3Kuřecí šťáva: Kuřecí kosti a křídla dáme na plech nebo pekáč a zapečeme je v troubě. Do hrnce dáme máslo, rozpálíme, vsypeme mraženou polévkovou zeleninu, kterou opečeme na mírném plamínku - pečeme na hnědý základ. Přidáme zapečené kosti a křídla, sůl, celý pepř, bobkový list, pepř, oloupaný celý česnek, nakonec zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí na slabém plamínku vaříme 180 minut. Až bude šťáva vyvařená na jednu třetinu, tak potom můžeme šťávu scedit, popřípadě ještě povařit.
- 4V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj připravené filé z candáta nejprve kůži dolu a opečeme do křupava. Filet otočíme na druhou stranu a také opečeme.
- 5Ještě horké opečené filety candáta rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každému candátu naaranžujeme kubu, přilijeme šťávu. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati, přiložíme konfitovaný česnek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.