Candát s kroupetem a hříbky
45 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 50gramůŠalotka
- 150gramůKrupky trhané
- 30gramůHouby sušené
- 30gramůMrkev kořen
- 10gramůCeler bulvový
- 10gramůPetržel kořen
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1hrstPetržel hladkolistá
- 1hrstHříbky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut.
- 2Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku.
- 3Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava.
- 4Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.