Candát s kroupetem a hříbky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
239 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut.
  • 2
    Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku.
  • 3
    Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava.
  • 4
    Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.