Candát s ořechovou krustou
30 min.
Ingredience
- 2krajíceChléb toastový
- 100gramůOřechy vlašské
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůCandát obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 250 °C. Petrželku opláchneme, osušíme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek najemno nasekáme.
- 2Toastový chléb nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozmixujeme. Promícháme s petrželkou, žloutky, ochutíme solí a pepřem.
- 3Filety z candáta omyjeme, pokapeme citronovu šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném másle z obou stran osmahneme. Vyjmeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ořechovou směsí a pečeme na středním roštu cca 8-10 minut.
- 4Rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.