Candát s petrželovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 50gramůPetržel kudrnka
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu vodu s petrželí a cibulí vcelku, opatrně vložíme porce candáta a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Mezitím v rendlíku na mírném ohni vyšleháme žloutky s máslem a citronovou šťávou do zhoustnutí. Zředíme trochou vývaru z candáta, osolíme, opepříme a už do odstavené omáčky vmícháme najemno nasekanou petrželku. Podáváme porci candáta přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.