Candát s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusFeferony
- 500gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůVíno bílé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, spařená, oloupaná, nadrobno narkájená rajčata, nasekaný česnek, feferonku a koření. Vše chvíli podusíme, přilijeme víno a dusíme ještě 20 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody.
- 2Hotovou omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme.
- 3Omyté a osušené porce candáta osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.
- 4Opečené porce upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme s dílkem omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.