Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 100gramůLilek
- 100gramůCibule červená
- 240gramůNudle špenátové
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCuketa
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5gramůBazalka
- 40gramůKrevety tygří - loupané
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme.
- 2Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.