Candát se žampiony a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůCibule
- 400gramůRajčata
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceHořčice
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůAnglická slanina
- 5gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1000gramůCandát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny nebo čtvrtky. Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na šest dílků. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, opepříme a osolíme. Sýr nastrouháme najemno. Polovinu slaniny nakrájíme na proužky, polovinu na kostičky. V misce smícháme smetanu s hořčicí a nastrouhaným sýrem.
- 2Rybu očistíme, vykucháme, odkrojíme ploutve, dobře omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu alespoň 15 minut odležet.
- 3Uleželou rybu pak po obou stranách páteře prošpikujeme proužky slaniny a zevnitř i na povrchu opepříme a osolíme.
- 4Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme slaninu nakrájenou na kostičky. Na jednu stranu pak položíme připravenou rybu a na ni dáme máslo, na druhou stranu mísy rozprostřeme nakrájenou cibuli a žampiony. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme. V případě potřeby podléváme horkou vodou.
- 5Po 10 minutách pečení přidáme nakrájená rajčata, rybu přelijeme smetanou s přísadami, ještě 5 minut zapékáme a pak měkkou rybu vyjmeme a uchováme v teple.
- 6Omáčku vaříme a když začne houstnout, podle chuti ji ještě opepříme a osolíme. Pak do ní dáme zpět rybu a vše společně ještě krátce prohřejeme.
- 7Rybu servírujeme vcelku uprostřed mísy, přelijeme ji omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.