Candát v bramborové krustě

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.
  • 2
    Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.
  • 3
    Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.
  • 4
    Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.