Candát v bramborové krustě
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 400gramůCandát obecný
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.
- 2Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.
- 3Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.
- 4Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.