Candát zapečený v římském salátu
55 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaKoriandr mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 8lžicMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 800gramůCandát obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát římský
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce candáta osolíme a opepříme.
- 2Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme.
- 3Porce ryby zakapeme citronovou šťávou a namočíme ve smetaně smíchané s nasekanou bazalkou a petrželkou, žloutky a mletým koriandrem.
- 4Každou porci obalíme v nastrouhaném sýru, položíme na list salátu, zabalíme a dáme do vymazaného pekáče. Závitky pokapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.