Candát zapékaný v sýrové omáčce
45 min.
Ingredience
- 600gramůCandát obecný
- 400mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Moravský bochník 45%
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
298 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme. Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru. Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.