Candát zapékaný v sýrové omáčce

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
298 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme. Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru. Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.