Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem
170 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 220gramůHouby čerstvé
- 120gramůProsciutto sušené
- 150mililitrůVíno Marsala
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůCannelloni
- 600gramůBešamel
- 85gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- 350gramůMleté kuřecí maso
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkové listy, 2 plátky cibule, 12 ks pepře, 2 špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po 10 minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 2V hluboké silnostěnné pánvi na oleji při nízké teplotě restujeme lisovaný česnek, drobně posekanou cibuli a houby nakrájené na plátky. Po zhruba 10 minutách přidáme mleté maso, prosciutto a restujeme, až změní barvu. Poté vlijeme víno, rajčatový protlak, pokrájená rajčata i s nálevem, posekanou bazalku a zahříváme asi 5 minut. Poté směs opepříme, osolíme a pod poklicí vaříme na malém plameni. Po 1/2 hodině sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme ještě 1/4 hodiny.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme cannelloni na skus, scedíme a usušíme. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 4S pomocí lžičky plníme cannelloni masovou směsí a klademe do připravené mísy. Poté je přelijeme bešamelem, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 1/2 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.